torsdag 24 maj 2012

Balkongbattle

Den här bilden kan se fridfull ut, men egentligen pågår ett krig. Vi har utnämnt ett balkongkamp nämligen här hemma. Två balkongen har vi, en var, och snyggast balkong vinner. Balkongen på bilden är Sebbes. Han har kommit längst med sin inredning. Jag ska visa upp min framöver.

Här kan man se att Sebbe försöker vinna genom att bjuda på kaffe i muminmamma-mugg under en syrenbuske, och jo, det är svårslaget.


Varför detta tävlande? Vi har märkt att saker och ting blir roligare om det ingår att man vinner något eller förlorar något. Vi har flera nya regler nu hemma, om man klagar på något får man betala 20 kronor och om man gjort något jobbigt får man extra betalt från vår hushållskassa. Vi är väldigt generösa mot varandra men med små summor. Hittills har mycket blivit gjort och många trista kommentarer har blivit osagda.


2 kommentarer:

  1. å vilken rolig ide! vi hade en regel innan när vi var nya för varandra att man inte fick säga nej till varandras förslag, kan låta lite destruktivt men hensiken var såklart att minska neggandet o öka nyfikenhet o konstruktiva "nej" :-)

    SvaraRadera
  2. Visst regelstyrt beteende verkar vara väldigt bra för att bryta dåliga vanor! och trista vanor.

    SvaraRadera