tisdag 29 maj 2012


Joe´s veganska hallongrottor

Jag har precis lärt mig baka dessa underbara hallongrottor. Knepet är följande, använd mjölkfritt margarin och kok-marsanpulver för extra vanlijig smak. Ut med jättemuffins och kladdkakor, in med små kakor! Enkelt, snyggt, jättegott.

125 g mjölkfritt margarin (Carlshamn)
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl (eller lite lite mer)
1/2 del potatismjöl
2 tsk vanlijsocker
knappt 1 tsk bakpulver
1 msk pulver av kokbar vaniljsås

ca 3 del frysta bär
lite socker eller gelesocker

Sätt ugnen på 200 grader.  Koka sylt av ca 3 dl frysta hallon, eller björnbär och lite socker. Rör ihop de torra ingredienserna till kakorna. Rör socker och margarin pösigt. Blanda allt till en deg. Rulla ut en korv av degen, skär i 20-24 skivor, rulla till bollar. Sätt degbollarna i små kakformar. Gör en grop i varje degboll och klicka i sylt. Grädda i ca 10 minuter. Kakorna fortsätter mörkna lite efter gräddning så grädda inte för länge.

Här har jag använt små muffinsformar och klippt dem lite grundare.

1 kommentar:

  1. Yey! Det var många som tyckte om dem, vanligsåstipset är från Joe!

    SvaraRadera