söndag 15 april 2012

Finbesök

Idag hade vi besök av både syster och mormor! Kul. En höjdpunkt var de vietnamesiska vårrullarna, med tofufyllning som Sandra introducerat. Var tvungen att skriva receptet här nedan, det var så himla gott, ganska enkelt och framförallt en kul omväxling i min matinspirationsöken. (För fler veganska recept och tips, kolla även mina vänners blogg Veganpassion).



Min fina mamma. Och magnolian som snart slår ut på gården!


Tre fina.



Vietnamesiska vårrullar

Till 4 personer. Denna rätt äts ungefär som tacos. Måste prövas. Kräver ett par specialingredienser, men dessa kan med fördel sparas i kyl och skåp tills nästa vårrulle-sug uppstår (Vegetarian stir fry sauce, rispapper).

Lägg upp i skålar:
Rivna morötter, böngroddar, gurkstavar, salladslök, hackade salta jordnötter. 

Tufu:
Stek vit tofu ("hård", tips: gå till en äkta asiatisk affär, köp tofu billigt och gott), krydda med vegetarisk "Stir fry sauce", kinesisk soya och lite chili. Vill man bli riktigt mätt krävs ganska mkt tofu.

Sås:
1 dl kinesisk soya, färsk chili - efter behag, 1 msk färsk riven ingefära, en lime, 1/2 dl vatten lite vatten, 2 msk stir fry sauce, lite pressad vitlök.

Rispapper (1 paket):
Ovanstående tillbehör äts inslagna i rispapper som blöts till mjuk konsistens i vattenbad som kan stå på matbordet. Doppa alltså ett risblad i taget i takt med att maten äts.


Trevligt och gott är det att sitta och pill-plocka med denna goda rätt.


.




2 kommentarer:

  1. Tack för den helgen, jag längtar redan tillbaka. Har också lärt mig en ny rätt (med många namn) och vilka bra mataffärer det finns i Malmö (och billiga också). /Ingegerd

    SvaraRadera