söndag 8 april 2012

Ingen frukt behöver bli för gammal 

Jag har fullständigt anammat min vän Marias knep att stavmixa frukt både till höger och vänster. All frukt som blivit lite mjuk och trist går rakt ner i stavmixern. Det blir goda smoothies istället för gammal frukt på nedersta hyllan i kylen. Det bästa är att du inte behöver skala och dela t. ex apelsiner, skär bara av skalet och dela i stora bitar med kniv. Rensa bort kärnor i äpplen, päron, apelsiner, dela i stora bitar och mixa. Enkelt.


Idag blev det en smoothie till mellanmål innan träning (plus nötter) 
och en likadan efter middagen.

Receptet räcker till minst 2 pers:

1 Päron
1 kiwi
3 stora mandariner
6-7 frysta jordgubbar

Kärna ur päronet och dela i klyftor. Skär bort skal på kiwi och mandariner, skär dem i bitar. Mixa allt tillsammans med jordgubbarna som ger lite sötma. Tillsätt vatten och smaka av med lite ljus sirap eller honung om du vill ha mer socker. Garnera med en jordgubbe på toppen.


4 kommentarer:

  1. Så kan en dumpstra "gammal" frukt och leva lyxliv. Så kan en sätta i raw-hampa-protein-pulver lika med superfood!

    SvaraRadera
    Svar
    1. just ja! proteindrinkar blir det ju! jag har alltid lite dilemma när jag vill gå direkt och träna efter jobbet fast jag egentligen är jättehungrig och behöver äta innan. Då kanske det passar med en sån drink innan som energibooster...

      Radera
  2. ´ja det är ett fantastiskt knep :-)man kan oxå frysa in gammal frukt i tärningar, eller om man köper massa frukt för billigt pris o inte hinner äta upp, så kan man ta fram när man hinner mixa. väldigt fint för ananas o banan tex! o i sina smuttisar kan man förutom nyttiga pulver, ha i färdig juice, tex apelsin eller äpplemust om man har över, eller kolsyrat bubbelvatten för den delen. ananas, apelsinjos, lite banan, päron var supergott, eller kiwi, färskt ingefära o bubbelvatten, men bäst är mango, frysta hallon o passionsgrukt-den är lyx :-) :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh va bra tips! att frysa in och dina kombinationer med bubbelvatten mm. Dem ska jag prova!!

      Radera