fredag 30 mars 2012


God veggolunch

Hej hej! Häromdagen hittade vi typ 80 palsternackor i vår kyl. Konstigt tyckte vi och lite stressande att ha så många. Men! Här kommer recept på en god lunch på palsternackor vi gjorde idag. Jag hittade receptet i ICAs tidning Buffé. Istället för bacon som sopp-topping tog vi det vegetariska alternativet Facon. Minst lika gott!


Hacka 1 gul lök och 800 gr palsternackor grovt. Fräs hacket i 1 tsk curry och 2 msk smör i ca 4 minuter. Tillsätt en buljongtärning (grönsaks- eller höns-), tillsätt 1 liter vatten. Koka ca 15 minuter tills palsternackorna är mjuka. Stavmixa sedan soppan och smaka av med salt och peppar. Jag tillsatte även 3 msk créme fraiche. Fräs lite Facon i lite smör så att det blir knaprigt. Toppa soppan med facon och persilja! Gott.



Ny uppiggande smak kombination med palsternacka och curry.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar