fredag 9 mars 2012

Vegetarisk helg

Idag var jag, Jack och hans morfar och helgmathandlade på Coop på "dethär Veela" (Väla köpcenter) som stockholmsmorfar säger. Vi tog ett vegetariskt beslut och köpte bara veggomat till helgens middagar. Ett gott boxvin till det köptes också, Dragunera från Sicilien.

Meny Fredag kväll:
Ugnsstekt Portobellosvamp (ca 2 svampar per person) med ricottaoströra
(ricotta, pinjenötter, soltorkade tomater, lök, örtkryddor, salt & peppar)
och krämig risotto 
(arborioris, vitt vin, buljongtärning och lök) 
Kokt fänkål
(serveras med med riven parmesanost ovanpå samt olivolja, salt och peppar)

Det enda som återstod av maten när jag slet fram kameran :)




3 kommentarer:

  1. fett! vad bra ni är! hejja hejja!

    SvaraRadera
  2. Nu får vi skämmas. Jag och Ida har ätit fläsk

    SvaraRadera
  3. Ok ni är förlåtna, vi äter också griskött då och då :) nästa gång ni blir sugna på fläsk, testa "facon"! Vegetariskt fläsk som är rätt gott i tex pasta Carbonara.

    SvaraRadera