torsdag 23 februari 2012


Sebbes bästa Qinoasallad
Den här matiga (veganska) salladen med qinoa och kiwi äter vi ofta till middag. Qinoa är en ört som är rik på protein och nyttiga fettsyror. Den kan kombineras med allt ifrån vegetariska biffar, lamkött eller annat kött. Fräscht och lätt att göra!


Blanda dressingen i en salladsskål, tillsätt övriga ingredienser, rör om och ät!

Recept för 2 pers:

Dressing:
2-3 msk olivolja
1-2 msk vinäger (valfri)
1 tsk senap, gärna söt.
salt och peppar

Sallad:
2 kiwi
1 dl oliver
4-5 salladsblad eller bladspenat
2 strimlade rödkålsblad
1-2 tomater
1 dl kokt Qinoa, röd eller vit (kokas i ca 15 minuter i saltat vatten, se paketet)
1/2 dl frysta majskorn
1/2 paprika
En knivsudd färsk röd chilifrukt
 Röd lök efter behag

(Innehållet i salladen kan varieras med t ex fetaost, kapris, eller gurka.)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar